Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Strogonow z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna sycąca i rozgrzewająca zupka

Strogonow z papryką i pieczarkami

Składniki:

Strogonow z papryką i pieczarkami

 

  • 1 kg polędwica wołowa,
  • sól,
  • 1,5 l woda,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy,
  • 1 słoik mały papryka marynowana,
  • 5 szt ogórek kiszony,
  • 4 szt cebula,
  • 1/2 kg pieczarki,
  • pieprz
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Strogonow z papryką i pieczarkami
Polędwicę kroimy w grubsze paski. Pieczarki umyć osączyć,pokroić w paseczki. Następnie paprykę,ogórki i cebulę pokroić w paski. Na patelnię wyłożyć mięso,podsmażyć na tłuszczu,przełożyć mięso do rondla,podlać wodą,dusić. Warzywa również podsmażamy na tłuszczu,dodajemy do mięsa razem z koncentratem pomidorowym. Wymieszać wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na końcu zaprawiamy mąką.

Tagi:

papryka