Sposób przygotowania:
Pizza z białym sosem i szparagami
Ciasto:
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Wlać olej oraz wodę. Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Sos:
Do miski przelać śmietany, dodać majonez oraz posiekany drobno koper. Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać.
Dodatki:
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min w osolonym wrzątku. Obrane pieczarki pokroić w plastry.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko, posmarować po całości sosem śmietanowym. Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać serem żółtym. Ułożyć pieczarki oraz szparagi.
Pizzę piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Wlać olej oraz wodę. Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
Sos:
Do miski przelać śmietany, dodać majonez oraz posiekany drobno koper. Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz solą. Dokładnie wymieszać.
Dodatki:
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min w osolonym wrzątku. Obrane pieczarki pokroić w plastry.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko, posmarować po całości sosem śmietanowym. Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać serem żółtym. Ułożyć pieczarki oraz szparagi.
Pizzę piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
biedroneczki
Martyna12
Polecam spróbować :) Jest pyszna :)