Sposób przygotowania:
Strucla rodzynkowo - jabłkowa
W misce wymieszać zmielony twaróg z jajkami, cukrem waniliowym, olejkiem rumowym, miękką margaryną i cukrem. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, skórkę od cytryny, rodzynki. Po czym zagnieść ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 C. Z ciasta uformować owalny bochenek dł 30 cm, pośrodku zrobić wgłębienie i umieścić pokrojone jabłka w plastry po czym założyć brzegi ciasta. Strucla przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w temp 180 C przez 75 minut. Ciasto po 20 minutach posmarować żółtkiem i piec dalej. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem ciasta posypać cukrem pudrem.
Piekarnik rozgrzać do 180 C. Z ciasta uformować owalny bochenek dł 30 cm, pośrodku zrobić wgłębienie i umieścić pokrojone jabłka w plastry po czym założyć brzegi ciasta. Strucla przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w temp 180 C przez 75 minut. Ciasto po 20 minutach posmarować żółtkiem i piec dalej. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem ciasta posypać cukrem pudrem.
jovi
olimpia200