mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Suflet cebulowo-ziemniaczany

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny, szybki suflet. Pasuje na każde danie

Suflet cebulowo-ziemniaczany

Składniki:

Suflet cebulowo-ziemniaczany

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet cebulowo-ziemniaczany
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Formę na suflet posmarować masłem. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyźki masła z olejem, wrzucić cebulkę, podsmażyć na złoto. Dno formy wyłożyć ziemniakami, doprawić solą i pieprzem. Następnie nałożyć warstwę cebuli i ponownie ziemniaki. Warstwy układać do wyczerpania składników, tak aby na górze były ziemniaki. Posypać solą i pieprzem. Na patelni roztopić 2 łyżki masła, polać nim suflet. Pokropić wodą i wstawić do piekarnika na 30minut.

Tagi:

ziemniaki