Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Suflet pomarańczowy 4

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pachnący suflet pomarańczowy na świąteczny deser.

Suflet pomarańczowy 4

Składniki:

Suflet pomarańczowy 4

 

 

Sposób przygotowania:

Suflet pomarańczowy 4
Pomarańcze myjemy i odkrawamy "piętki". Wydrążamy miąsz za pomocą noża. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną , drobno posiekane migdały i obydwa soki. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ( ręcznie ). Wydrążone owoce napełniamy masą. Wstawiamy do nagrzanego do 200C piekarnika na ok. 22-25 minut. Po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem. Zajadamy na gorąco! Smacznego!