mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

suflet z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

inny sposób na tak popularny u nas rabarbar

suflet z rabarbaru

Składniki:

suflet z rabarbaru

 

  • 600 gram rabarbaru,
  • 800 gram twarogu,
  • 12 łyżek mleka,
  • 6 jajek,
  • 150 gram cukru,
  • 150 gram grysiku pszennego,
  • sok z cytryny,
  • skórka cytrynowa

Sposób przygotowania:

suflet z rabarbaru
Rabrabar myjemy, kroimy na kawałki, dusimy w niewielkiej ilości wody z połową podanej porcji cukru. Mieszamy twaróg, mleko, żółtak z jajek, cukier, grysik oraz skórkę i sok z cytryny z odcedzonym rabarbarem. Białka ubijamy na sztywna pianę. Delikatnie łączymy z pozostałymi składnikami. Przekładamy do formy i pieczemy około 30 minut.

Tagi:

jajko jajka