Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Smażony sum - świeży

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna rybka, która idealnie nadaję się na danie obiadowe jak zarówno na inny posiłek. Znika szybko.

Smażony sum - świeży

Składniki:

Smażony sum - świeży

 

Sposób przygotowania:

Smażony sum - świeży

Przygotowanie ryby:

Smażony sum - świeży
Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz soku z cytryny.

Suma oczyścić, umyć i osuszonego pokroić w dzwonki. Każdy kawałek ryby z obu stron posolić i posypać pieprzem cytrynowym a następnie dokładnie obtoczyć w mące.

Smażenie:

Smażony sum - świeży
Rybę powinno smażyć się na średnim ogniu.

Na patelni bardzo dobrze rozgrzać olej. Powinno go być dość sporo. Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiary tłuszczu na ręczniku kuchennym.