Sposób przygotowania:
Super rogal z nadzieniem pikantnym
Drożdże rozgnieść widelcem w misce z letnią wodą i łyżeczką cukru i odstawić na 15 min.Potem wsypać do miski przesianą mąkę,wlać ze trzy łyżki oleju lub oliwy i dodać dwie łyżeczki soli.Wyrabiać rękami i zagnieść.Nakryć miskę ściereczką i odstawić na 1,5 godz. w ciepłe miejsce,aby wyrosło.W tym czasie obrać cebulę,opłukać i posiekać,pieczarki oczyścić,opłukać,pokroić i obsmażyć na maśle,zsunąć na bok i zeszklić posiekaną cebulę.Czuszkę i papryki świeże umyć,pokroić w drobną kostkę i usunąć z nich nasiona z ogonkami,ser zetrzeć na tarce,a zioła posiekać lub rozetrzeć w dłoniach.Piekarnik nagrzać do 190 st.C,formę posmarować kapką oleju pędzelkiem silikonowym.Ciasto wyrośnięte rozwałkować na stolnicy,podsypać mąką pod spód i nakładać łyżką nadzienie,posypać startym serem i ziołami i zalepić ciasto w duży rogal.Piec nieco dłużej(40 min) niż pizzę.Po upieczeniu wyjąć i pokroić rogal na ukośne kawałki i spożywać.