Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą i piwem
Cebulę i czosnek obieram, kroję w plasterki i pół plasterki, wykładam do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wierzch posypuję solą czosnkową.
Kiełbaski myję i osuszam, każdą nakłuwam wykałaczką, układam na cebulce , posypuję z każdej strony warzywkiem, białym pieprzem , tartym majerankiem i mieszanką przypraw estragon mix, obkładam świeżym tymiankiem. Na każdą nakładam musztardę. Podlewam piwem. Przykrywam.
Wkładam do nagrzanego do 190-200 st. C piekarnika, piekę 80 minut, na 20 minut przed końcem odkrywam kiełbaski i zapiekam dalej bez przykrycia.
Podaję gorącą ze świeżym pieczywem .
Kiełbaski myję i osuszam, każdą nakłuwam wykałaczką, układam na cebulce , posypuję z każdej strony warzywkiem, białym pieprzem , tartym majerankiem i mieszanką przypraw estragon mix, obkładam świeżym tymiankiem. Na każdą nakładam musztardę. Podlewam piwem. Przykrywam.
Wkładam do nagrzanego do 190-200 st. C piekarnika, piekę 80 minut, na 20 minut przed końcem odkrywam kiełbaski i zapiekam dalej bez przykrycia.
Podaję gorącą ze świeżym pieczywem .
Ela Dz
zbysiowa
Dziękuję Elu, to prawda smaku nie da sie zapomnieć :)