Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Surówka chińczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry dodatek do obiadu surówka chińczyka

Surówka chińczyka

Składniki:

Surówka chińczyka

 

  • 2,5 kg kapusty poszatkować
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchwie
  • 1 cebula
  • Sos:
  • 1 szklanka oleju
  • 1 seler średni
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki soli
  • 0,5 szklanki octu
  • 3/4 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Surówka chińczyka
Kapustę poszatkować, paprykę czerwoną drobno pokroić, marchwie zetrzeć na tarce- grubo, cebulę zetrzeć lub drobno pokroić. Wszystkie składniki do sosu zagotować i ostudzić. Zalewamy kapustę sosem, dobrze mieszając. Zostawić na 2 godziny. Włożyć w słoiki lub pojemniki szczelnie zamknięte. Może stać do 4 tygodni.

Tagi:

sosy