eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Surówka Eli z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z młodej kapusty,marchewki,cebuli,koperku z dodatkiem ziołowego sosu vinegret. Surówka najlepsza jest po przegryzieniu.

Surówka Eli z młodej kapusty

Składniki:

Surówka Eli z młodej kapusty

surówka

  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 3 młode marchewki
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek koperku

sos

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z młodej kapusty

przygotowanie kapusty

Surówka Eli z młodej kapusty
Z kapusty usunąć zniszczone liście. Resztę kapusty poszatkować.

Z kapusty usunąć zniszczone liście. Resztę kapusty poszatkować.

przygotowanie cebuli

Surówka Eli z młodej kapusty
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie marchewki

Surówka Eli z młodej kapusty
Marchewki obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Marchewki obrać ze skórki,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie koperku

Surówka Eli z młodej kapusty
Koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.

Koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Do kapusty dodać marchewkę, cebulę,koperek i wymieszać.

sos

Do słoika wlać olej,winny ocet,dodać cukier,zioła prowansalskie,doprawić solą i pieprzem. Słoik zakręcić i potrząsać nim aż składniki połączą się. Sos dodać do surówki i wymieszać. Smacznego!

Tagi:

kapusta zioła