Sposób przygotowania:
Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wodę gazowaną. Dodajemy mąkę, jajko i szczyptę soli.
Miksujemy ciasto. Smażymy naleśniki i zostawiamy do przestygnięcia.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek.
Dodajemy śmietanę i tuńczyka. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez chwilę.
Dodajemy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, aż się rozpuści i zdejmujemy patelnię z ognia.
Nakładamy farsz na naleśniki, składamy na cztery części.
Podsmażamy je na rozgrzanym maśle z obu stron.
Podajemy z jogurtem naturalnym i słodką papryką.
Smacznego :)
Miksujemy ciasto. Smażymy naleśniki i zostawiamy do przestygnięcia.
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek.
Dodajemy śmietanę i tuńczyka. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez chwilę.
Dodajemy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, aż się rozpuści i zdejmujemy patelnię z ognia.
Nakładamy farsz na naleśniki, składamy na cztery części.
Podsmażamy je na rozgrzanym maśle z obu stron.
Podajemy z jogurtem naturalnym i słodką papryką.
Smacznego :)