Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naleśniki nadziane farszem z tuńczyka i sera gorgonzola, podane z jogurtem naturalnym i słodką papryką.

Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wodę gazowaną. Dodajemy mąkę, jajko i szczyptę soli. 

Miksujemy ciasto. Smażymy naleśniki i zostawiamy do przestygnięcia.

Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek.

Dodajemy śmietanę i tuńczyka. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez chwilę.

Dodajemy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, aż się rozpuści i zdejmujemy patelnię z ognia.

Nakładamy farsz na naleśniki, składamy na cztery części. 

Podsmażamy je na rozgrzanym maśle z obu stron. 

Podajemy z jogurtem naturalnym i słodką papryką.

Smacznego :)
Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Smażymy naleśniki i zostawiamy do przestygnięcia.
Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany czosnek.
Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Dodajemy śmietanę i tuńczyka. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez chwilę.
Naleśniki z tuńczykiem i gorgonzolą
Dodajemy ser pokrojony w kostkę, mieszamy, aż się rozpuści i zdejmujemy patelnię z ognia.