Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moja ulubiona suroweczka do obiadu

Surówka kapuściana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka kapuściana

 

  • 0.5 kapusta biała,
  • 0.5 kapusta czerwona,
  • 0.5 cebula,
  • 1 łyżka śmietana,
  • 2 łyżki majonez,
  • pieprz,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Surówka kapuściana
kapustki drobno szatkujemy, zasalamy i mieszamy, po pół godzinie odciskamy. Dodajemy wtedy pokrojona w kostke cebulke i mieszamy ze śmietana i majonezem. pieprzymy i solimy do smaku - podajemy do obiadu
Surówka kapuściana
czerwona kapuste mozna obgotowac
Surówka kapuściana
dzieki zasalaniu kapusta
Surówka kapuściana
przed mieszaniem sałatki