p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka obiadowa z tego co mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna surówka warzywna z tego co mamy w lodówce;)

Surówka obiadowa z tego co mamy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka obiadowa z tego co mamy

 

  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • 6 rzodkiewek
  • kawałek pora
  • 2 małe ogórki gruntowe
  • 125 g śmietany
  • 2 łyżki kefiru naturalnego
  • 1 opakowanie sosu koperkowo-ziołowego Winiary

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z tego co mamy
Wszystkie warzywa, które mam w lodówce ścieramy elektrycznym robotem Bosch w cienkie plasterki (szczególnie pomocny przy kapuście pekińskiej). W misce przygotowujemy sos sałatkowy ze śmietany, kefiru i mieszanki sosu koperkowo-ziołowego, zostawiamy na kilka minut i wsypujemy starte warzywa, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Surówkę podajemy do grillowanego kurczaka.
Surówka obiadowa z tego co mamy
Wszystkie warzywa, które mam w lodówce ścieramy w plasterki
Surówka obiadowa z tego co mamy
W misce przygotowujemy sos sałatkowy ze śmietany, kefiru i mieszanki sosu
Surówka obiadowa z tego co mamy
Surówkę warzywną podajemy do grillowanego kurczaka.

Tagi:

sosy