Sposób przygotowania:
surówka ogórkowo-pomidorowa z dodatkiem
Ogórki umyć i obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Pomidory umyć i pokroić w kosteczkę.Przyprawić do smaku i lekko wymieszać.Polać oliwą z oliwek.Na wierzch posypać koperkiem.
a teraz dodatek:-)
Ugotowane jajka pokroić w kosteczkę i widelcem rozdusić. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić. Do rozduszonych jajek wbić surowe jajko, dodac namoczoną bułkę oraz cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.Wsypać mąkę i bułkę tartą. Wszystko razem porządnie wymieszać.(jeśli będzie za rzadkie dosypać mąki)Następnie formować kotlety(wycinać serduszka:-) i smażyć na oleju.
a teraz dodatek:-)
Ugotowane jajka pokroić w kosteczkę i widelcem rozdusić. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić. Do rozduszonych jajek wbić surowe jajko, dodac namoczoną bułkę oraz cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.Wsypać mąkę i bułkę tartą. Wszystko razem porządnie wymieszać.(jeśli będzie za rzadkie dosypać mąki)Następnie formować kotlety(wycinać serduszka:-) i smażyć na oleju.