iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka pekińska tuńczykowa z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra aromatyczna sałatka .

Surówka pekińska tuńczykowa z czosnkiem

Składniki:

Surówka pekińska tuńczykowa z czosnkiem

 

  • 1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1/4 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt pomidor,
  • 4 łyżki groszek konserwowy,
  • natka pietruszki,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 5 szt oliwki czarne

 

Sposób przygotowania:

Surówka pekińska tuńczykowa z czosnkiem
Kapustę kroimy w paseczki . Dodajemy posiekany drobniutko czosnek -mieszamy .Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki . Groszek odcedzamy i dodajemy do kapusty. Pomidora sparzamy ściągamy skórkę i kroimy w kostkę.Oliwki czarne kroimy w plasterki dodajemy do sałatki.Cebulę siekamy łączymy z składnikami.Mieszamy .Doprawiamy solą i pieprzem -Solimy nie dużo ponieważ dojdzie słony tuńczyk.Wykładamy na talerz sałatkę na środek dajemy tuńczyka .Ozdabiamy natka pietruszki.