mala-madzia

mala-madzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 47]

Surówka pomarańczkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka szczególnie komponuje się z rybami oraz drobiem. Dobra jest również jako samodzielny posiłek na dietetyczny podwieczorek :)

Surówka pomarańczkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka pomarańczkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka pomarańczkowa
Marchew obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłko umyj i zetrzyj ze skórką na takiej samej tarce. Pomarańczę obierz ze skórki i pokrój drobniutko. Wymieszaj te składniki i polej sokiem z cytryny. Czterech łyżki jogurtu wymieszaj ze szczyptą soli i łyżeczką cukru bądź słodziku (ja użyłam słodzik). Dodaj do surówki i dokładnie wszystko wymieszaj. Całość udekoruj rodzynkami. Suróweczka najsmaczniejsza jest, gdy troszkę postoi w lodówce, lekko schłodzona gdy wszystkie smaki się przesiąkną :)
Surówka pomarańczkowa
Tak niewiele składników a takie pyszne;)
Surówka pomarańczkowa
Pomarańczkę pokrój na drobne kawałeczki
Surówka pomarańczkowa
Z jogurtu zrób słodko-słony sos
Surówka pomarańczkowa
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj