jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka spirulinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo zdrowa surówka z chrupiących warzyw z dodatkiem spiruliny.

Surówka spirulinowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka spirulinowa

 

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 duże jabłko
  • 1/2 sałaty lodowej
  • miód i sok z cytryny do smaku
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sproszkowanej spiruliny

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka spirulinowa
Myjemy i osuszamy seler i sałatę. Siekamy je drobno lub ścieramy na tarce. Obieramy jabłko. Ścieramy je w łezkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy miodem by zrównoważyć kwaśny smak. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy oliwę, spirulinę - mieszamy dokładnie. Przed podaniem wykładamy surówkę do miseczki.
Surówka spirulinowa
Myjemy i osuszamy seler i sałatę. Siekamy je drobno lub ścieramy na tarce.
Surówka spirulinowa
Obieramy jabłko. Ścieramy je w dużą łezkę.
Surówka spirulinowa
Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy miodem by zrównoważyć kwaśny smak.
Surówka spirulinowa
Dodajemy oliwę, spirulinę - mieszamy dokładnie.