kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

Surówka w stylu zakopiańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczna lekka surówka idealna do obiadu

Surówka w stylu zakopiańskim

Składniki:

Surówka w stylu zakopiańskim

 

Sposób przygotowania:

Surówka w stylu zakopiańskim
Pestki dyni wrzucamy na patelnię i prażymy.(nie trzeba dodawac oliwy na patelnię) Sałate rozdrabniamy na kawałeczki i wrzucamy do miski. Pomidory kroimy w kostkę, podobnie jak ogórki i rzodkiewkę. (kostki około1,5-2cm). Polewamy odrobiną oliwy, posypujemy solą i pieprzem i mieszamy wszystkie składniki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy schłodzone pestki dyni i posypujemy startym oscypkiem. Surówka gotowa.

Tagi:

dynia sałata