Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka warzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka, którą możesz podać nie tylko na niedzielny obiad. Taka surówka również jest idealna jako dodatek do mięsa z grilla.

Surówka warzywna

Składniki:

Surówka warzywna

 

  • 1 główka kapusty młodej
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek świeży
  • 2 cebule czerwone
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka warzywna

I

Surówka warzywna

1. Kapustę drobno szatkuję, pomidory kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję drobno, ogórka obieram, kroję w kostkę.
2. Do naczynia wlewam oliwę, ocet, miód, dodaję musztardę, sól, pieprz i dokładnie mieszam.

3. Sosem polewam warzywa, mieszam.
4. Surówka gotowa jako dodatek do mięsa.
5. Smacznego.