p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Surówka warzywno-owocowa wg Joli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka warzywno-owocowa z pora, marchewki i jabłka

Surówka warzywno-owocowa wg Joli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka warzywno-owocowa wg Joli

 

  • 1 bardzo duży por
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu Winiary
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

Surówka warzywno-owocowa wg Joli
Por dokładnie myjemy i drobno kroimy, solimy, dodajemy oliwę, mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę aby zmiękł. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach do osobnej miski. Por mieszamy z marchewką i jabłkiem, dodajemy 1 łyżeczkę cukru, doprawiamy pieprzem. Mieszamy 2 łyżki majonezu z 2 łyżkami kwaśnej śmietany i wlewamy do surówki, dokładnie mieszamy surówkę i jeszcze raz wstawiamy do lodówki. Surówkę podajemy do mięsnych dań.
Surówka warzywno-owocowa wg Joli
Surówkę podajemy do mięsnych dań udekorowaną natką
Surówka warzywno-owocowa wg Joli
Por dokładnie myjemy i drobno kroimy, solimy, dodajemy oliwę
Surówka warzywno-owocowa wg Joli
Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach
Surówka warzywno-owocowa wg Joli
Mieszamy 2 łyżki majonezu z 2 łyżkami kwaśnej śmietany i wlewamy do surówki