Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Surówka wielowarzywna z dodatkiem jabłek i papryczki chilli, to wspaniały dodatek do dania z mięsem.

Surówka wielowarzywna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka wielowarzywna

 

  • 30 dag kapusty białej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1 kalarepka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/4 papryczki chili
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu light
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka wielowarzywna
Jabłko, kiszone ogórki i obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Paprykę bez nasion pokroić w kosteczkę, papryczkę chili drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Surówka wielowarzywna
Kapustę zetrzeć, wymieszać z solą, odcisnąć, dodać posiekaną cebulę.
Surówka wielowarzywna
Połączyć ze startymi ogórkami, rzodkiewką i kalarepą.
Surówka wielowarzywna
Wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i zetrzeć jabłko.
Surówka wielowarzywna
Wszystkie składniki połaczyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.