Sposób przygotowania:
Surówka wielowarzywna
Jabłko, kiszone ogórki i obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Paprykę bez nasion pokroić w kosteczkę, papryczkę chili drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Paprykę bez nasion pokroić w kosteczkę, papryczkę chili drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce.
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.