Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty
Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego.
Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego.