Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste danie do przygotowania.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • ½ główki młodej białej kapusty (ok. 80 dag)
  • 1 litr wody
  • 2 liście laurowe
  • 2 kostki rosołowe (drobiowy i wołowy)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula (ok. 10 dag)
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Tagi:

kapusta