polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykwintna surówka, idealna na niedzielnego obiadu

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 50 dag białej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1/3 szklanki rodzynek
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę cienko poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, sparzone i odsączone rodzynki oraz ananasa pokrojonego w cienkie paski. Majonez połączyć ze śmietaną, polać surówkę, dobrze wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wstawić na godzinę do lodówki.

Tagi:

kapusta