kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i sycąca surówka o ciekawym smaku.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

 

  • 80 dkg białej kapusty
  • 30 dkg marchewki
  • 4 łyżki octu winnego z białego wina
  • 4 łyżki oleju
  • curry
  • sól
  • biały pieprz
  • 425 ml moreli (puszka)
  • 30 dkg jogurtu naturalnego
  • 1/2 natki pietruszki
  • 30 dkg kiełbasy

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Szatkujemy kapustę, dodajemy do niej pokrojona w paseczki marchewkę.2 łyżki oleju mieszamy z octem i przyprawami i tym polewamy kapustę.Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut.
Kroimy morele w cząstki, dodajemy do nich jogurt i 4 łyżki syropu.Dodajemy morele do warzyw.Na reszcie oleju podsmażamy kiełbasę.Dodajemy ją do reszty.Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki.Mieszamy.Smacznego!