misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka z białej kapusty ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować...

Surówka z białej kapusty ze śmietaną

Składniki:

Surówka z białej kapusty ze śmietaną

 

  • 1/2 małej główki kapusty (ok. 1/2kg)
  • 1 cebula
  • 1/3 szklanki śmietany
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka siekanego koperku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty ze śmietaną
Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować, posolić i pozostawić na 10 minut. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, dodać do kapusty. Koperek wymieszać ze śmietaną, doprawić cukrem i sokiem cytrynowym, polać kapustę, wymieszać.

Tagi:

kapusta