Sposób przygotowania:
Surówka z brukseli
Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny ze szczypiorkiem i przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Brukselkę umyć, osaczyć i drobno pokroić i zaraz połączyć z powstałym sosem. Jabłka umyć , osączyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i zaraz skropić sokiem z cytryny aby nie straciły koloru. Wszystkie składniki dokładnie starannie wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić i wyłożyć na salaterkę.
Brukselkę umyć, osaczyć i drobno pokroić i zaraz połączyć z powstałym sosem. Jabłka umyć , osączyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i zaraz skropić sokiem z cytryny aby nie straciły koloru. Wszystkie składniki dokładnie starannie wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić i wyłożyć na salaterkę.