kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Surówka z buraczków i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Super szybka i zdrowa surówka z gotowanych buraczków i tuńczyka w sosie własnym

Surówka z buraczków i tuńczyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z buraczków i tuńczyka

 

  • Buraki - 3 sztuki
  • Tuńczyk w sosie własnym - 2 puszki
  • Zielona cebulka - pęczek
  • Cebula - 1 sztuka
  • Pieprz
  • Sól
  • Woda do ugotowania buraczków

Sposób przygotowania:

Surówka z buraczków i tuńczyka
Na samym początku w osolonej wodzie gotujemy buraki do momentu aż będą miękkie. W między czasie otwieramy puszki z tuńczykiem i odcedzamy go od sosu własnego. Zieloną cebulkę kroimy na desce w małe kawałeczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Buraki po ugotowaniu obieramy ze skórek i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Starte buraczki umieszczamy w misce, dodajemy tuńczyka, zieloną cebulkę oraz cebulę. Wszystkie składniki przyprawiamy pieprzem oraz odrobiną soli i dokładnie mieszamy. Smacznego!!
Surówka z buraczków i tuńczyka
Gotujemy buraki w osolonej wodzie do momętu aż będą miękkie
Surówka z buraczków i tuńczyka
Ścieramy buraczki na dużych oczkach tartki
Surówka z buraczków i tuńczyka
Do startych buraczków dodajemy tuńczyka z puszki
Surówka z buraczków i tuńczyka
Do surówki dodajemy zieloną cebulkę i cebulę

Tagi:

sosy buraki