Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z czarnej rzodkwi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra surówka do drugiego dania

Surówka z czarnej rzodkwi.

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi.

 

  • 30 dag czarnej rzodkwi
  • 30 dag marchwi
  • 1 jabłko
  • sól
  • cukier
  • sok cytrynowy
  • twaróg
  • 1/2 szklanki kefiru
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi.
Obieramy rzodkiew i ścieramy na tarce z otworami średniej wielkości. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy cukier oraz sól. Na tarce ścieramy marchew oraz jabłko. Twaróg lub twarożek homogenizowany ucieramy z dodatkiem kefiru lub śmietaną. Mieszamy z drobno pokrojonymi warzywami w salaterce, po czym posypujemy obficie pietruszką.