Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z czarnej rzodkwi i dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z czarnej rzodkwi, pora i dyni jest wyśmienita. Bardzo smaczna, szybka i łatwa do przygotowania.

Surówka z czarnej rzodkwi i dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czarnej rzodkwi i dyni

 

  • 1 średni por
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 20 dag dyni
  • 20 dag marchewki
  • 15 dag czarnej rzodkwi
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • przyprawa jarzynka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z czarnej rzodkwi i dyni
Por drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Obraną marchewkę, rzodkiew i dynię bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Jabłko umyć, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać połowę szczypiorku, majonez, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą jarzynka, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać pozostałym szczypiorkiem, podawać.
Surówka z czarnej rzodkwi i dyni
Obraną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Surówka z czarnej rzodkwi i dyni
Por posiekać wymieszać z odrobiną soli odcisnąć
Surówka z czarnej rzodkwi i dyni
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z czarnej rzodkwi i dyni
Dodać majonez doprawić do smaku i wymieszać