mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To jedna z moich ulubionych surówek:)

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 kapusta czerwona
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkuje, cebulkę obieram i kroję w cienkie talarki, łączę składniki i posypuje szczyptą soli. Odstawiam warzywa na kilka minut.
Jabłka myję, obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i ścieram na tarce jarzynowej, dodaję do poszatkowanej kapusty z posiekaną cebulką. Dodaje olej, przyprawiam do smaku pieprzem i cukrem. Wszystko razem mieszam. Wstawiam do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Podaję surówkę z ziemniaczkami i ulubionym mięsem.