Sposób przygotowania:
Surówka z czerwonej kapusty
Kapustę szatkuje, cebulkę obieram i kroję w cienkie talarki, łączę składniki i posypuje szczyptą soli. Odstawiam warzywa na kilka minut.
Jabłka myję, obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i ścieram na tarce jarzynowej, dodaję do poszatkowanej kapusty z posiekaną cebulką. Dodaje olej, przyprawiam do smaku pieprzem i cukrem. Wszystko razem mieszam. Wstawiam do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Podaję surówkę z ziemniaczkami i ulubionym mięsem.
Jabłka myję, obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i ścieram na tarce jarzynowej, dodaję do poszatkowanej kapusty z posiekaną cebulką. Dodaje olej, przyprawiam do smaku pieprzem i cukrem. Wszystko razem mieszam. Wstawiam do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Podaję surówkę z ziemniaczkami i ulubionym mięsem.