zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Surówka z czerwonej kapusty.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gdy tylko jest sezon na czerwoną kapustę, często ją robię. Nigdy tej kapusty nie parzę jest, surowa.

Surówka z czerwonej kapusty.

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty.

 

  • ok. 0,5 kg kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • DO SMAKU
  • olej
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty.
Kapustę obieramy z wierzchnich liści. Szatkujemy, solimy. I tutaj zabieramy się do prania ręcznego. Ja traktuję kapustę jakbym właśnie robiła ręczne pranie, wtedy jest miękka i krucha i nie trzeba jej parzyć. Po wypraniu dodajemy pokrojoną lub poszatkowaną cebulę, resztę przypraw do smaku i mieszamy.

Tagi:

kapusta