motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często serwuję tę surówkę jako dodatek do drugiego dania. Jest smaczna i szybka w przygotowaniu oraz tania.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Oczyszczoną kapustę szatkujemy. Solimy i odstawiamy, aby zmiękła. Jabłko i marchewkę obieramy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Tak samo robimy z jabłkiem. Do startej marchewki i jabłka dodajemy przygotowaną kapustę. Wszystko mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy majonez. Następnie ziarenka smaku. Na koniec pieprz. Dokładnie mieszamy.
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 1 Oczyszczoną kapustę szatkujemy i solimy
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 2 Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 3 Do marchewki i jabłka dodajemy kapustę
Surówka z czerwonej kapusty
Etap 4 Dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy