cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Surówkaa z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomita surówka z czerwonej kapusty

Surówkaa z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówkaa z czerwonej kapusty

 

  • główka czerwonej kapusty,
  • 1 łyzka cukru
  • ocet winny
  • 3 zabki czosnku
  • 2 łyzki oliwy z oliwek
  • sól/pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówkaa z czerwonej kapusty
Kapustę szatkujemy na drobne wiórka. Do garnka z woda dodajemy cukier i sól. wrzucamy poszatkowana kapustę. Gdy kapusta lekko zmięknie dodajemy ocet winny i znowu chwilke gotujemy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Gdy kapusta bedzie juz miekka odcedzamy ją z wody. Do goracej kapusty dodajemy wyciśnięty czosnek i bardzo dobrze mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!
Surówkaa z czerwonej kapusty
Składniki potrzebne do przygotowania surówki
Surówkaa z czerwonej kapusty
kapuste dzielimy na poł i szatkujemy na wiórka
Surówkaa z czerwonej kapusty
Gotujemy z dodatkiem cukru soli o octu winnego
Surówkaa z czerwonej kapusty
Gdy kapusta bedzie miękka odcedzamy ja i doprawiamy sola i pieprzem oraz wycisnietym czosnkeim

Tagi:

kapusta