Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Surówka z czerwonej kapusty Andrzeja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka do smażonych ryb lub frytek.

Surówka z czerwonej kapusty Andrzeja

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty Andrzeja

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 3 marchewki
  • 3 jabłka
  • 1 por kwasek cytrynowy
  • Cukier
  • Sól
  • Majonez

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty Andrzeja
Sposób wykonania: kapustę ścieramy na dużych oczkach Terki, dodać pół łyżeczki kwasku cytrynowego, łyżeczkę cukru należy wymieszać te składniki na to na tarce ścieramy jabłka a na drobniejszych oczkach marchewkę, kroimy drobno por wszystko razem należy wymieszać i odstawić na 30 minut następnie dodajemy majonez i mieszamy.