piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Surówka z czerwonej kapusty i buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka jako dodatek do domowego obiadku.

Surówka z czerwonej kapusty i buraków

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i buraków

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 3 duże buraki
  • 3 stołowe łyżki octu winnego
  • 1/2 cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i buraków
Kapustę drobno posiatkować.Posiatkowana kapustę przełożyć do miski Buraki ugotować do miękkości.Po ugotowaniu i ostudzeniu buraki obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach.Potarte buraki przełożyć do posiatkowanej kapustki.Skropić sokiem z 1/2 cytryny.Polać 2 stołowymi łyżkami octu winnego.Doprawić solą i pieprzem,posypać drobno posiekaną pietruszką.Wszystkie składniki wymieszać.

Tagi:

buraki kapusta