kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z czerwonej kapusty i ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę poszatkować w paseczki lub zetrzeć na grubej tarce, posolić.

Surówka z czerwonej kapusty i ogórków

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i ogórków

 

  • 400 g czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 150 g ogórków zielonych lub kiszonych
  • 3 łyżki oliwy
  • Sok z ogórków kiszonych lub sok z
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i ogórków
Cebulę pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać razem i dodać oliwę i doprawić do smaku solą, sokiem z ogórków, pieprzem i cukrem.