surowka z czerwonej kapusty z jablkiem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

pyszna surowka ,mnie najbardziej smakuje do indyka z pomaranczami.

surowka z czerwonej kapusty z jablkiem

Składniki:

surowka z czerwonej kapusty z jablkiem

 

  • mala glowka kapusty czerwonej
  • maly por lub 1/2 wiekszego
  • 1 jablko
  • 1 marchewka
  • 1-2 lyki oleju lub oliwy
  • 1 lyzeczka koperku zielonego
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

surowka z czerwonej kapusty z jablkiem
Kapuste szatkujemy drobno,dodajemy por pokrajany w cwiercplasterki solimy i odstawiamy na pol godzinki aby zmiekla.Nastepnie odciskamy dodajemy starta marchewke i obrane starte jablko.Mieszamy doprawiamy do smaku sola i pieprzem,dodajemy lyzeczke koperku zielonego oraz olej lub oliwe jak kto woli.Mieszamy.Smacznego.