justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

 

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • Sól
  • pieprz
  • ocet

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Kapustę umyć, poszatkować (można zetrzeć na tarce ) i posolić. Odstawić na kilka minut. Następnie ugnieść , żeby kapusta puściła sok i zmiękła. Cebulę drobno pokroić w kostkę a następnie dodać do kapusty. Doprawić do smaku octem, pieprzem i cukrem. . Dodać do surówki śmietanę , majonez i wszystko wymieszać. Podawać jako dodatek od obiadu. Najlepiej smakuje schłodzona.

Tagi:

kapusta