Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2674]

Surówka z czerwonej kapusty z owocami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do tej surówki zamiast oliwy można dodać sos winegret.

Surówka z czerwonej kapusty z owocami.

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty z owocami.

 

  • kapusta czerwona 1/2 kg
  • gruszki 20 dag
  • banan 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • ocet winny 1 łyżka
  • oliwa 2 łyżki
  • sól do smaku
  • bazylia siekana 1 łyżeczka
  • natka pietruszki siekana 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty z owocami.
Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać 3 szkl wody dodać ocet i gotować około 5 minut. Następnie odcedzić, ostudzić. Z jabłka i gruszek usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę,banana obrać i pokroić w plasterki. Kapustę wymieszać z owocami, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, posypać zieleniną.