Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Surówka z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z grzybów nie należy do łatwostrawnych, nie podawać dzieciom, ze względu na zawartość surowych grzybów.

Surówka z grzybów

Składniki:

Surówka z grzybów

 

  • 4 porcje:
  • 35 dag grzybów lub pieczarek
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z grzybów
Grzyby pokroić w cienkie paski, sok z cytryny zmieszać z olejem, posiekaną pietruszką, miodem, posolić i popieprzyć. Zalać tym grzyby i zostawić surówkę na 1 godzinę.

Tagi:

grzyby