AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Połączenie różnych kompozycji smakowych dało ciekawy efekt w postaci surówki. Delikatny ser halloumi, kwaskowate pikle i grillowane warzywa. A to wszystko uzupełnione prażonym słonecznikiem.

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami

Składniki:

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami

I

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami
Warzywa doprawić przyprawami - papryką chilli, solą i pieprzem.

Ser halloumi pociąć w plastry i ugrillować na suchej patelni grillowej.

Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kółeczka. Cukinię umyć i pokroić w plasterki. Ugrillować.

Pod koniec posypać papryką chilli, solą i pieprzem.

Po zdjęciu warzyw, podprażyć nasiona słonecznika na złoty kolor.

II

Surówka z halloumi i grillowanymi warzywami
Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia surówki.

Szpinak, rukolę i sałatę umyć. Polać sokiem z wyciśniętej cytryny, olejem sezamowym i dodać szczyptę ksylitolu.

Wszystko dokładnie wymieszać. Można doprawić solą morską i chilli.

III

Wszystkie składniki rozdzielić na talerzu wg upodobania. Posypać nasionami słonecznika i kiełkami rzodkiewki.

Smacznego!