dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 248]

Surówka z jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Surowy jarmuż połączony z serem feta, orzechami, granatem, polane słodkim sosem z miodem, curry i olejem.

Surówka z jarmużu

Składniki:

Surówka z jarmużu

surówka

Sposób przygotowania:

Surówka z jarmużu
Jarmuż obieramy z grubszych nerwów, dzielimy na małe części. Granat dzielimy na pojedyncze ziarenka. Ser feta kruszymy albo drobno kroimy. Orzechy siekamy.

Wszystkie składniki wykładamy do miski, mieszamy. Do miski wlewamy olej, musztardę i miód, dosypujemy curry, mieszamy do uzyskania jednolitego sosu. Polewamy surówkę, mieszamy.

Odstawiamy na około 1 - 2 godz.