justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Surówka z kalarepy z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kalarepę obrać ze starych liści, resztę opłukać i pokroić w drobne paseczki.

Surówka z kalarepy z jabłkiem

Składniki:

Surówka z kalarepy z jabłkiem

 

  • 500 g młodej kalarepy
  • Sok z cytryny
  • 3 jabłka (papierówki)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa drobno posiekanych listków młodego selera
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy z jabłkiem
Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z olejem i sokiem z cytryny i zalać surówkę, doprawić solą i cukrem.