Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką
Kapustę bardzo drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać i pozostawić na 10 minut. Gdy puści sok odcisnąć. Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż na pół i zetrzeć na tarce do ogórków lub pokroić w cienkie plasterki obieraczką do warzyw. Umyte jabłko bez nasion i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórki posiekać w cienkie plasterki. Seler osączyć z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z olejem, przyprawić do smaku.
![Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-z-selerem-i-rzodkiewka-273802.jpg)
![Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-z-selerem-i-rzodkiewka-273803.jpg)
![Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-z-selerem-i-rzodkiewka-273804.jpg)
![Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką Surówka z kapusty białej z selerem i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-z-selerem-i-rzodkiewka-273805.jpg)