Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty białej i czerwonej
Kapustę kiszoną biała i czerwoną kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w miseczce. Cebulę obieramy kroimy na drobno i dodajemy do kapusty, marchewkę obieramy myjemy i zcieramy na tarce z dużymi oczkami do miseczki z resztą produktów. Jabłko myjemy (nie musimy obierać ponieważ w skórce jabłka znajduje się najwięcej witaminy ale jak ktoś nie lubi to może zawsze obrać) i tak jak marchewkę zcieramy do miseczki. Tak przygotowane produkty polewamy oliwą z oliwek (można olejem słonecznikowy) w zależności jak kto lubi nie mniej jak 2 - 3 łyżki stołowe, dodajemy cukier tu w zależności czy kapusta jest bardzo kwaśna i jabłko wsypujemy tak do smaku 1 - 2 łyżki stołowe. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki. Podajemy do ziemniaczków, ryżu czy makaronu ale można również jeść samą. Jest zdrowa i smaczna polecam. Smacznego :)