dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z kapusty i kiszonego ogórka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobry dodatek do wszelkich mięs.

Surówka z  kapusty i kiszonego ogórka

Składniki:

Surówka z kapusty i kiszonego ogórka

 

  • 20 dag kapusty
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • pęczek koperku
  • 1 łyż oliwy z oliwek
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i kiszonego ogórka
Kapustę oczyszczamy, a następnie bardzo drobno szatkujemy. Pokrojoną kapustę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą. Odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie kapustę odciskamy z nadmiaru soku. Obraną cebulę i ogórki kroimy w zgrabną kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy oliwę z oliwek oraz pieprz, sól i cukier do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Smacznego.

Tagi:

kapusta