Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

kwaśna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 2-3 garstki kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 0,5 cebuli
  • kilka łyżek oleju
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kiszona kapustę dobrze odciskamy, formując w dloni podłużne (kawalki), które przecinamy wzdłuż na pół a następnie kroimy w grubą kostkę. Marchewkę obieramy i ucieramy na grubych oczkach - dodajemy do kapusty. cebulę kroimy w drobna kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw, które polewamy dobrym olejem (lub jak ktos lubi oliwą) i doprawiamy dużą ilościa pieprzu - dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu. Surówke można przechowywac w lodówce do 2 dni.
Surówka z kapusty kiszonej
kiszona kapuste należy pokroić, aby dobrze sie ja połykało