anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Surówka z kapusty kiszonej.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta i szybka surówka do każdego obiadu.

Surówka z kapusty kiszonej.

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej.

 

  • 400 g kapusty kiszonej
  • 8 dag rodzynek
  • cukier
  • 1 cebula
  • olej
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej.
Kapustę kiszoną, należy dokładnie odcisnąć, przesiekać nożem, następnie przerzucić do miski. Do kapusty dodajemy obraną ze skóry i pokrojoną w drobną kostkę cebulkę, płaską łyżeczkę cukru, lekko oprószamy pieprzem. Rodzynki należy wcześniej namoczyć na 10 minut, następnie odcedzić i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać.
Smacznego :)