Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną przekładamy na deskę i kroimy na drobno , wkładamy do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno.
Paprykę myjemy i osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Do kapusty kiszonej dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki. Wsypujemy sól, pieprz, cukier i wlewamy oliwę. Mieszamy.
Paprykę myjemy i osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Do kapusty kiszonej dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki. Wsypujemy sól, pieprz, cukier i wlewamy oliwę. Mieszamy.
![Surówka z kapusty kiszonej Surówka z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-kiszonej-589153.jpg)
![Surówka z kapusty kiszonej Surówka z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-kiszonej-589154.jpg)
![Surówka z kapusty kiszonej Surówka z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-kiszonej-589155.jpg)
![Surówka z kapusty kiszonej Surówka z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-kiszonej-589156.jpg)