kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 999]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną surówkę z kapusty kiszonej z dodatkiem papryki czerwonej, cebulki i czosnku. Polecam.

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną przekładamy na deskę i kroimy na drobno , wkładamy do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy na drobno.

Paprykę myjemy i osuszmy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Do kapusty kiszonej dodajemy pokrojoną paprykę, cebulę, czosnek, natkę pietruszki. Wsypujemy sól, pieprz, cukier i wlewamy oliwę. Mieszamy.
Surówka z kapusty kiszonej
Umytą paprykę kroimy w kostkę, cebulę i czosnek w kosteczkę.
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty kiszonej
Natkę pietruszki przekłądamy na deskę i kroimy.
Surówka z kapusty kiszonej
Wszystkie skłądniki przekłądamy do miski i mieszamy.